Ingredience: (1 sklenice)
150 ml Základní nálev.
Okurky nakládačky (počet dle velikosti), 1 kolečko cibule, 1 lžička hořčičných semínek.
Postup:
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko rukou promneme, abychom oddělili kroužky cibule.
- Okurky očistíme. Pokud je jsou velké, můžeme je rozkrojit.
- Do čisté zavařovací sklenice dáme kroužky cibule, nasypeme hořčičná semínka a poté kostičky řepy. Okurky do sklenice namačkáme, aby se jich tam vešlo, co nejvíce a vytěsnili jsme přebytečné místo.
- Nakonec zalijeme připraveným nálevem.
- Pořádně zavíčkujeme.
- Takto opakujeme dokud máme dostatek surovin.
- Na dno hrnce dáme utěrku, vložíme sklenice s okurkami. Zalijeme do 2/3 studenou vodou a vaříme na mírném ohni po dobu 15-20 minut. Poté sklenice opatrně vyjmeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
- Doba od naložení po konzumaci by měla být minimálně 2 týdny.