Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Saláty & Zeleninové

Zeleninové karí s kuřecím masem

Ingredience: (4 porce)

Kuřecí maso: kuře vykostíme a veškeré maso jsme pokrájíme na menší kostky (cca 2×2 cm). Nebo můžeme použít již vykostěná prsa (4 ks), 6 lžic olivového oleje.

Zeleninový základ: 170 g celeru, 2 mrkve, 1/2 menší cukety, 2 červené cibule, 4 stroužky česneku.

Dochucení: 50 g červené nebo zelené kari pasty, 400 ml kokosového mléka, 100 ml kuřecího vývaru, sůl, hrst čerstvého koriandru.

250 g basmati rýže.


Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kousky orestujeme ze všech stran. Kuřecí kousky vyjmeme z pánve.
  2. Zeleninu pokrájíme nadrobno a na výpeku krátce zprudka orestujeme.
  3. Přidáme kari pastu, kterou necháme za občasného míchání rozehřát (dáváme pozor, aby se nepřipálila).
  4. Přilijeme kokosové mléko a vývar a necháme pár minutek na mírném ohni provařit.
  5. Do pánve vrátíme zpět kuřecí maso a necháme ho pozvolna vařit asi 20-30 minut, dokud není maso měkké. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
  6. Rýži uvaříme dle návodu a podáváme se zeleninovým karí.
  7. Můžeme ještě posypat čerstvým koriandrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here