Ingredience: (4 porce)
Kuřecí maso: kuře vykostíme a veškeré maso jsme pokrájíme na menší kostky (cca 2×2 cm). Nebo můžeme použít již vykostěná prsa (4 ks), 6 lžic olivového oleje.
Zeleninový základ: 170 g celeru, 2 mrkve, 1/2 menší cukety, 2 červené cibule, 4 stroužky česneku.
Dochucení: 50 g červené nebo zelené kari pasty, 400 ml kokosového mléka, 100 ml kuřecího vývaru, sůl, hrst čerstvého koriandru.
250 g basmati rýže.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kousky orestujeme ze všech stran. Kuřecí kousky vyjmeme z pánve.
- Zeleninu pokrájíme nadrobno a na výpeku krátce zprudka orestujeme.
- Přidáme kari pastu, kterou necháme za občasného míchání rozehřát (dáváme pozor, aby se nepřipálila).
- Přilijeme kokosové mléko a vývar a necháme pár minutek na mírném ohni provařit.
- Do pánve vrátíme zpět kuřecí maso a necháme ho pozvolna vařit asi 20-30 minut, dokud není maso měkké. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
- Rýži uvaříme dle návodu a podáváme se zeleninovým karí.
- Můžeme ještě posypat čerstvým koriandrem.