Ingredience:
1 větší lilek, 1/2 hlavy květáku, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžička soli, 400 ml kokosového mléka, 200 g fazolí v nálevu (my použili malé bílé), 200 ml vody (nebo vývaru), 1 lžička třtinového cukru, hrst mikrobylinek – Koriandr + na ozdobu.
50 g Červené nebo Zelené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g nebo Zelená kari pasta 100 g ).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Lilek pokrájíme na větší kostky, květák rozdělíme na menší růžičky a košťál odkrojíme. Košťál pokrájíme na malé kousky.
- Na rozpálenou hlubší pánev dáme olivový olej. Přidáme lilek a košťál z květáku a orestujeme na vyšším plameni. Jakmile je lilek orestovaný, přidáme i růžičky květáku. Po chvilce přidáme kari pastu, cukr a sůl a zarestujeme.
- Do pánve k zelenině přilijeme kokosové mléko a vodu/vývar.
- Vaříme 15 minut na středním plameni. Poté přidáme fazole i s nálevem a vaříme ještě 5 minut.
- Pánev sundáme ze sporáku a přidáme nahrubo nasekaný mikro-koriandr. Přidáme ho úplně naposled, abychom v něm ponechali výživné látky.
- Karí servírujeme s přílohou a ozdobíme koriandrem.
TIP: Můžeme podávat klasicky s basmati rýží nebo bulgurem.