Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Zeleninové lečo s dipem z pečených paprik

Ingredience: (3-4 porce)

Zelenina: 8 velkých červených rajčat, 3 světle zelené papriky, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, snítka čerstvého oregána a tymiánu.

1 poloměkká klobása.

Dohotovení: 6 větších vajec, sůl, pepř, 100 g Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, 1 lžíce jablečného octa.

Hrst čerstvého pórku.


Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Klobásu a papriky pokrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a společně vše zarestujeme.
  2. Mezitím si omyjeme rajčata pokrájíme je malé kousky. Přidáme je do hrnce společně s bylinkami.
  3. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném stupni vaříme do změknutí paprik.
  4. Poté přidáme Dip z pečených paprik. Vejce vyklepneme do misky, lehce promícháme a vlijeme do zeleninové směsi.
  5. Vše zamícháme a minutku povaříme, aby se vejce uvařila.
  6. Dle potřeby dochutíme jablečným octem a solí.
  7. Hotové lečo podáváme posypané čerstvým pórkem. Jako přílohu můžeme zvolit chleba nebo i nachos 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here