Ingredience: (3-4 porce)
Zelenina: 8 velkých červených rajčat, 3 světle zelené papriky, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, snítka čerstvého oregána a tymiánu.
1 poloměkká klobása.
Dohotovení: 6 větších vajec, sůl, pepř, 100 g Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, 1 lžíce jablečného octa.
Hrst čerstvého pórku.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Klobásu a papriky pokrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a společně vše zarestujeme.
- Mezitím si omyjeme rajčata pokrájíme je malé kousky. Přidáme je do hrnce společně s bylinkami.
- Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném stupni vaříme do změknutí paprik.
- Poté přidáme Dip z pečených paprik. Vejce vyklepneme do misky, lehce promícháme a vlijeme do zeleninové směsi.
- Vše zamícháme a minutku povaříme, aby se vejce uvařila.
- Dle potřeby dochutíme jablečným octem a solí.
- Hotové lečo podáváme posypané čerstvým pórkem. Jako přílohu můžeme zvolit chleba nebo i nachos 🙂