Rubriky
Vegan Recepty Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové

Zeleninový salát s pečenými kari brambory a avokádovým dipem

Ingredience:

Brambory: 1 kg brambor, 50 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).

Salát: 50 g bílého zelí hlávkové, 50 g ledového salátu, 50 g mrkve, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli.

Dip: 1 avokádo, 1 stroužek česneku, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička čekankového sirupu (nebo medu).


Postup:

  1. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky.
  2. Kousky brambor promícháme s kari pastou, aby byly brambory co nejvíce rovnoměrně potřené.
  3. Brambory rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut.
  4. Podáváme s oblíbeným dipem a nebo jako přílohu.
  5. Zeleninu na salát pokrájíme na tenké nudličky a promícháme s citronovou šťávou, olejem a solí.
  6. Na dip smícháme dužinu z avokáda, utřený česnek, sůl a čekankový sirup/med. Můžeme vše rozmixovat a nebo avokádo rozdrtit vidličkou a promíchat s ostatními ingrediencemi na dip.
  7. Brambory podáváme na salátku s avokádovým dipem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here