Ingredience:
Brambory: 1 kg brambor, 50 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).
Salát: 50 g bílého zelí hlávkové, 50 g ledového salátu, 50 g mrkve, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli.
Dip: 1 avokádo, 1 stroužek česneku, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička čekankového sirupu (nebo medu).
Postup:
- Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky.
- Kousky brambor promícháme s kari pastou, aby byly brambory co nejvíce rovnoměrně potřené.
- Brambory rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut.
- Podáváme s oblíbeným dipem a nebo jako přílohu.
- Zeleninu na salát pokrájíme na tenké nudličky a promícháme s citronovou šťávou, olejem a solí.
- Na dip smícháme dužinu z avokáda, utřený česnek, sůl a čekankový sirup/med. Můžeme vše rozmixovat a nebo avokádo rozdrtit vidličkou a promíchat s ostatními ingrediencemi na dip.
- Brambory podáváme na salátku s avokádovým dipem.