Ingredience: (2 porce)
Salát: 200 g vařených ječných celých krup, 12 ks cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 4 listy římského salátu.
Dochucení: hrst opražených kešu ořechů, 40 g sýru gorgonzola (nebo jiného plísňového sýru), 2 vejce, (balsamikový ocet), 2 lžičky Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g nebo Pesto z čerstvých mikrobylinek – ředkev 100 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kroupy uvaříme dle návodu.
- Rajčátka rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a rajčátka zprudka orestujeme. Přidáme kroupy a promícháme.
- Římský salát pokrájíme na nudličky a zamícháme ještě do vlažných krup.
- V hrnci přivedeme k varu vodu, přikápneme lžíci octa a lžíci vytvoříme vír, do kterého vyklepneme vejce. Nejprve jedno a poté hned druhé. Vaříme asi 3 minuty a vyndáme z vody.
- Salátek naservírujeme na talíř, posypeme ho kešu ořechy a kousky gorgonzoly. Navrch položíme vejce, na které dáme lžičku pesta.
- Můžeme ještě zakápnout balsamikovým octem. Poté vajíčko nařízneme, aby žloutek mohl vytékat.
TIP: Kdo nemá rád balsamiko, může zakápnout klasickým jablečným octem.