Ingredience: (2 porce)
Tofu: 125 g přírodního tofu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky Tofu koření 40 g, sůl.
Ořechy: Hrst vlašských ořechů, 1 lžička čekankového sirupu.
Salátek: 4 listy ledového salátu, 10 cherry rajčátek, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička čekankového sirupu, sůl, pepř.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Tofu pokrájíme na kostky, dáme do misky. Přisypeme koření a kostky tofu obalíme ze všech stran.
- Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme kostky tofu a vlašské ořechy. Zakápneme čekankovým sirupem.
- Kostky tofu restujeme na středním stupni z jedné strany, poté otočíme, aby se kostky orestovaly ještě z druhé strany. Není nutné restovat ze všech stran. Každou stranu restujeme asi jednu-dvě minuty. Občas promícháme i ořechy.
- Mezitím si pokrájíme zeleninu na salát. Ochutíme ji octem, čekankovým sirupem, solí a pepřem a promícháme.
- Tofu podáváme se salátkem a můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.





