Rubriky
Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Zeleninový salátek s restovaným tofu a ořechy

Ingredience: (2 porce)

Tofu: 125 g přírodního tofu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžičky Tofu koření 40 g, sůl.

Ořechy: Hrst vlašských ořechů, 1 lžička čekankového sirupu.

Salátek: 4 listy ledového salátu, 10 cherry rajčátek, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička čekankového sirupu, sůl, pepř.


Postup:

  1. Tofu pokrájíme na kostky, dáme do misky. Přisypeme koření a kostky tofu obalíme ze všech stran.
  2. Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme kostky tofu a vlašské ořechy. Zakápneme čekankovým sirupem.
  3. Kostky tofu restujeme na středním stupni z jedné strany, poté otočíme, aby se kostky orestovaly ještě z druhé strany. Není nutné restovat ze všech stran. Každou stranu restujeme asi jednu-dvě minuty. Občas promícháme i ořechy.
  4. Mezitím si pokrájíme zeleninu na salát. Ochutíme ji octem, čekankovým sirupem, solí a pepřem a promícháme.
  5. Tofu podáváme se salátkem a můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here