Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Houbové recepty

Topinka s tapenádou ze sušených rajčat a volským okem

Ingredience: (2 porce)

Topinky: 2 plátky chleba např: Rustikální chléb.

1 velká červená cibule, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra Grana Padano, 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí, pepř, bazalka.

Tapenáda ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).

Postup:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné kroužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli restujeme. Asi po jedné minutě, cibuli  promícháme a shrneme ke kraji pánve. Na volnou plochu vyklepneme vajíčka a pánev přiklopíme pokličkou.
  2. Vše necháme smažit na střední teplotu, dokud není hotový bílek. Cibuli mezitím občas promícháme.
  3. Hotová vajíčka z pánve vyndáme a k cibuli přisypeme nastrouhaný sýr, který necháme roztavit a lehce připálit
  4. Plátky chleba opečeme v toustovači nebo na pánvi. Na tousty naneseme opečenou cibuli se sýrem, na ni dáme vrstvu Tapenády ze sušených rajčat a položíme volské oko. Opepříme, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here