Ingredience: (2 porce)
Topinky: 2 plátky chleba např: Rustikální chléb.
1 velká červená cibule, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra Grana Padano, 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí, pepř, bazalka.
Tapenáda ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).
Postup:
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné kroužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli restujeme. Asi po jedné minutě, cibuli promícháme a shrneme ke kraji pánve. Na volnou plochu vyklepneme vajíčka a pánev přiklopíme pokličkou.
- Vše necháme smažit na střední teplotu, dokud není hotový bílek. Cibuli mezitím občas promícháme.
- Hotová vajíčka z pánve vyndáme a k cibuli přisypeme nastrouhaný sýr, který necháme roztavit a lehce připálit
- Plátky chleba opečeme v toustovači nebo na pánvi. Na tousty naneseme opečenou cibuli se sýrem, na ni dáme vrstvu Tapenády ze sušených rajčat a položíme volské oko. Opepříme, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme bazalkou.