Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty

Bylinkové máslo

Ingredience:

100 g másla, 3 stroužky česneku, hrst nasekaných mikrobylinek (např. ředkev Rambo a brokolice).


Postup:

  1. Máslo pokrájíme na kousky a necháme lehce změknout.
  2. Česnek oloupeme a utřeme. Mikrobylinky nahrubo posekáme.
  3. Česnek i bylinky přidáme k máslu a rukama pořádně prohněteme, aby se vše propojilo.
  4. Rukama vytvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté se z másla dají ukrajovat pěkná kolečka.

TIP: Bylinkové máslo s mikrobylinkami je vhodné tepelně neupravovat, abychom se vyhnuli znehodnocení cenných vitamínů v bylinkách. Máslo můžeme použít jako dochucení na steak z lososa a nebo zabalení do kyjevského kuře (kuře se sice osmaží, ale bylinky uvnitř masa by měly zůstat svěží).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here