Ingredience:
100 g másla, 3 stroužky česneku, hrst nasekaných mikrobylinek (např. ředkev Rambo a brokolice).
Postup:
- Máslo pokrájíme na kousky a necháme lehce změknout.
- Česnek oloupeme a utřeme. Mikrobylinky nahrubo posekáme.
- Česnek i bylinky přidáme k máslu a rukama pořádně prohněteme, aby se vše propojilo.
- Rukama vytvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté se z másla dají ukrajovat pěkná kolečka.
TIP: Bylinkové máslo s mikrobylinkami je vhodné tepelně neupravovat, abychom se vyhnuli znehodnocení cenných vitamínů v bylinkách. Máslo můžeme použít jako dochucení na steak z lososa a nebo zabalení do kyjevského kuře (kuře se sice osmaží, ale bylinky uvnitř masa by měly zůstat svěží).