Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Dýňové těstoviny s pancettou a parmazánem

Ingredience: (2 porce)

250 g těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 70 g pancetty (nebo slaniny), 125 g dýňového čatní Dýňové čatní 250 g limitovaná sezónní edice), sůl.

40 g parmazánu (nebo Grana Padano).

Čerstvá bazalka.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu al dente.
  2. Pancettu (nebo slaninu) pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a pancettu krátce a na vyšším stupni osmažíme.
  3. Uvařené těstoviny přidáme k pancettě do pánve a přidáme ještě 4 lžíce vody od těstovin.
  4. Těstoviny ochutíme dýňovým čatní a pořádně promícháme a krátce prohřejeme. Dle potřeby osolíme.
  5. Parmazán (nebo Grana padano) nastrouháme najemno a zhruba 2/3 zamícháme do teplých těstovin.
  6. Dýňové těstoviny podáváme posypané zbylým parmazánem a bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here