Ingredience: (2 porce)
250 g těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 70 g pancetty (nebo slaniny), 125 g dýňového čatní Dýňové čatní 250 g limitovaná sezónní edice), sůl.
40 g parmazánu (nebo Grana Padano).
Čerstvá bazalka.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente.
- Pancettu (nebo slaninu) pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a pancettu krátce a na vyšším stupni osmažíme.
- Uvařené těstoviny přidáme k pancettě do pánve a přidáme ještě 4 lžíce vody od těstovin.
- Těstoviny ochutíme dýňovým čatní a pořádně promícháme a krátce prohřejeme. Dle potřeby osolíme.
- Parmazán (nebo Grana padano) nastrouháme najemno a zhruba 2/3 zamícháme do teplých těstovin.
- Dýňové těstoviny podáváme posypané zbylým parmazánem a bazalkou.