Ingredience: (4 porce)
4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, velká hrst čerstvého listového špenátu (může být i mražený), 200 g fazolí v nálevu, 6 vajec, 1 lžička koření RAS EL HANOUT 40 G, špetka soli, 200 g sýru bryndza.
Doporučené podávání s Dýňové čatní 250 g limitovaná sezónní edice a salátem Coleslaw.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno. Špenátové listy posekáme na malé kousky.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, česnek a slaninu orestujeme. Vsypeme koření Ras el Hanout a sůl a ještě krátce orestujeme a hned vložíme fazole, aby se koření nezačalo připalovat.
- Promícháme a vložíme špenát a povaříme asi minutku, aby špenát změkl.
- Vejce si rozmícháme v misce a zalijeme směs v pánvi. Pánví trochu zakroužíme, aby se vejce rovnoměrně rozlila. Polovinu sýra bryndza rozdrobíme na vejce. Přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném stupni, dokud nejsou vejce hotová (asi 10 minut).
- Pánev přiklopíme talířem a rychle obrátíme. Tak se frittata nejjednodušeji přesune na talíř. Zbylý kousek bryndzy rozdrobíme po povrchu (můžeme rozpéct flambovací pistolí).
- Frittatu rozkrájíme na čtvrtiny a podáváme s dýňovým čatní a salátkem.