Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Obiloviny & Luštěniny

Frittata s fazolemi, špenátem a bryndzou

Ingredience: (4 porce)

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, velká hrst čerstvého listového špenátu (může být i mražený), 200 g fazolí v nálevu, 6 vajec, 1 lžička koření RAS EL HANOUT 40 G, špetka soli, 200 g sýru bryndza.

Doporučené podávání s Dýňové čatní 250 g limitovaná sezónní edice a salátem Coleslaw.


Postup:

  1. Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno. Špenátové listy posekáme na malé kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, česnek a slaninu orestujeme. Vsypeme koření Ras el Hanout a sůl a ještě krátce orestujeme a hned vložíme fazole, aby se koření nezačalo připalovat.
  3. Promícháme a vložíme špenát a povaříme asi minutku, aby špenát změkl.
  4. Vejce si rozmícháme v misce a zalijeme směs v pánvi. Pánví trochu zakroužíme, aby se vejce rovnoměrně rozlila. Polovinu sýra bryndza rozdrobíme na vejce. Přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném stupni, dokud nejsou vejce hotová (asi 10 minut).
  5. Pánev přiklopíme talířem a rychle obrátíme. Tak se frittata nejjednodušeji přesune na talíř. Zbylý kousek bryndzy rozdrobíme po povrchu (můžeme rozpéct flambovací pistolí).
  6. Frittatu rozkrájíme na čtvrtiny a podáváme s dýňovým čatní a salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here