Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřová játra s hořčičnou chilli omáčkou

Ingredience: (4 porce)

1 kg vepřových jater, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje.

Omáčka: 30 g másla, 1/2 pórku, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 100 ml bílého vína, 50 ml smetany na vaření, sůl, 3 lžičky Chilli pesto z papriček Jalapeño 100 g.


Postup:

  1. Vepřová játra pokrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm.
  2. Pórek pokrájíme na tenká půlkolečka a česnek na plátky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej. Játra osolíme a opepříme a ihned vložíme do oleje a orestujeme na prudko, z každé strany asi 1 minutu.
  4. Játra vyndáme a do výpeku vložíme máslo, pórek a česnek a zarestujeme. Přidáme hořčici a ještě jednou krátce zarestujeme.
  5. Přilijeme víno, které necháme odpařit a poté smetanu a krátce povaříme. Nakonec vmícháme chilli pesto.
  6. Játra podáváme třeba se salátkem (nebo jinou oblíbenou přílohou) přelité hořčinou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here