Ingredience: (4 porce)
1 kg vepřových jater, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje.
Omáčka: 30 g másla, 1/2 pórku, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 100 ml bílého vína, 50 ml smetany na vaření, sůl, 3 lžičky Chilli pesto z papriček Jalapeño 100 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Vepřová játra pokrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm.
- Pórek pokrájíme na tenká půlkolečka a česnek na plátky.
- Na pánvi rozpálíme olej. Játra osolíme a opepříme a ihned vložíme do oleje a orestujeme na prudko, z každé strany asi 1 minutu.
- Játra vyndáme a do výpeku vložíme máslo, pórek a česnek a zarestujeme. Přidáme hořčici a ještě jednou krátce zarestujeme.
- Přilijeme víno, které necháme odpařit a poté smetanu a krátce povaříme. Nakonec vmícháme chilli pesto.
- Játra podáváme třeba se salátkem (nebo jinou oblíbenou přílohou) přelité hořčinou omáčkou.