Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Biskupský voňavý chlebíček

Ingredience:

Těsto: 4 ks vejce, 150 g moučkového cukru, 120 g rozpuštěného másla, 150 g hladké mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva, 1/2 lžičky koření Garam Masala 40 g.

Sypké suroviny: 50 g nasekané hořké čokolády, 50 g rozinek/brusinek, 100 g kandovaného ovoce + 10 g kandovaného zázvoru (pokrájené na drobné kostičky), 70 g nasekaných ořechů (lístkové, vlašské, para ořechy, mandle,..).

Poleva: 50 g hořké čokolády, 50 ml smetany na vaření.

Ozdoba: 40 g nasekaných ořechů.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Rozpuštěné máslo vyšleháme metličkou s cukrem do světlé pěny. Žloutky oddělíme od bílků a postupně je do pěny zašleháme.
  2. Do žloutkové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva a kořením Garam Masala a promícháme.
  3. Přisypeme ořechy, rozinky/brusinky, čokoládu a kandované ovoce.
  4. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a který opatrně a pomalu vmícháme do těsta.
  5. Těsto nalijeme do silikonové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
  6. Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.
  7. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a vymícháme do hladké a lesklé konzistence.
  8. Připravenou čokoládovou polevou potřeme chlebíček ze všech stran a posypeme ořechy.
  9. Necháme v lednici ztuhnout a můžeme podávat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here