Ingredience:
Těsto: 4 ks vejce, 150 g moučkového cukru, 120 g rozpuštěného másla, 150 g hladké mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva, 1/2 lžičky koření Garam Masala 40 g.
Sypké suroviny: 50 g nasekané hořké čokolády, 50 g rozinek/brusinek, 100 g kandovaného ovoce + 10 g kandovaného zázvoru (pokrájené na drobné kostičky), 70 g nasekaných ořechů (lístkové, vlašské, para ořechy, mandle,..).
Poleva: 50 g hořké čokolády, 50 ml smetany na vaření.
Ozdoba: 40 g nasekaných ořechů.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Rozpuštěné máslo vyšleháme metličkou s cukrem do světlé pěny. Žloutky oddělíme od bílků a postupně je do pěny zašleháme.
- Do žloutkové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva a kořením Garam Masala a promícháme.
- Přisypeme ořechy, rozinky/brusinky, čokoládu a kandované ovoce.
- Bílky ušleháme do tuhého sněhu a který opatrně a pomalu vmícháme do těsta.
- Těsto nalijeme do silikonové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
- Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a vymícháme do hladké a lesklé konzistence.
- Připravenou čokoládovou polevou potřeme chlebíček ze všech stran a posypeme ořechy.
- Necháme v lednici ztuhnout a můžeme podávat 🙂