Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Vepřová panenka s kari omáčkou se špenátem

Ingredience: (3 porce)

Rýže: 200 g rýže basmati/jasmínové, sůl, celé koření (1ks badyánu, 5 ks kardamomu, 5 ks hřebíčku).

Omáčka: 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 400 ml kokosového mléka, 2 lžičky Žlutá kari pasta 100 g, 1 lžíce jablečného octa, sůl, 100 g čerstvého (baby) špenátu.

Maso: 1 vepřová panenka, sůl, pepř, olivový olej.

Čerstvý koriandr.


Postup:

  1. Rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě, společně s kořením.
  2. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi dozlatova. Přidáme kari pastu, krátce ji zarestujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Omáčku osolíme, přidáme ocet a necháme chvilku provařit do zhoustnutí. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a ještě za tepla do ní vložíme listy čerstvého špenátu (můžeme je trochu pokrájet) a promícháme.
  3. Vepřovou panenku očistíme a rozřízneme na tři díly. Potřeme je po celém obvodu olejem a obalíme v soli a pepři.
  4. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a kousky panenky restujeme nejprve zprudka ze všech stran (celkem asi 3 minuty), poté stáhneme na mírný stupeň restujeme dalších 5 minut. Tenčí části vyndáme o něco dříve. Kousky ihned zabalíme do alobalu a necháme alespoň 5 minut odpočinout.
  5. Poté maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a rýží posypanou čerstvým koriandrem.

TIP: Kari pasty můžeme přidat do omáčky i více, záleží kdo má rád jakou intenzitu koření. Do omáčky můžeme přidat také navíc chilli, plátky mandlí nebo rozinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here