Ingredience: (3 porce)
Korpus: 200 g sušenek (například Bebe), 150 ovesných vloček, 150 g rozpuštěného másla, 150 čokolády (alespoň 50%), sádlo na vymazání formy.
Náplň: 500 g plnotučného tvarohu, 200 g ricotty, 3 vejce, 1 avokádo, kůra z 1 citronu, 200 g cukru moučka.
Tip: Moučkový cukr na posypání, flambovací pistole.
Postup:
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a vnitřní okraje vymažeme sádlem.
- Sušenky a ovesné vločky rozmixujeme na jemno.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
- Čokoládu a máslo přilijeme k sušenkové směsi a vytvoříme těsto na korpus. Dno dortové formy vyplníme korpusovou směsí.
- Do větší mísy dáme riccotu, cukr, vejce a citronovou kůru a pořádně promícháme.
- Avokádo vydlabeme a rozmixujeme s tvarohem dohladka. Avokádový tvaroh zamícháme do mísy s ricottou. Pokud chceme nechat menší mramorování, pak nemícháme do hladka, ale zlehka ho vmícháme.
- Náplní vyplníme dortovou formu. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 170 °C. Necháme vychladnout.
- Tip: Vychladlý cheesecake hodně pocukrujeme a flambovací pistolí povrch zkaramelizujeme, abychom vytvořili křupavou vrstvu.