Rubriky
Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

BBQ krkovice na grilu

Ingredience: (2 porce)

500 g vepřové krkovice (2 silnější plátky), 2 lžíce BBQ omáčka – s vlastním karamelem a karibským rumem 330 g, 2 lžíce olivového oleje, sůl.


Postup:

  1. Plátky krkovice naklepeme, ale jen zlehka rukou, aby zůstalo maso trochu vysoké.
  2. Maso potřeme ze všech stran BBQ omáčkou a osolíme.
  3. Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem a vložíme plátky krkovice.
  4. Grilujeme z každé strany na střední teplotu (asi 150 °C) po dobu 10-12 minut.

TIP: Naložit maso do BBQ omáčky můžeme i několik hodin předem, nebo i přes noc a nechat odležet v lednici. Jen před grilováním je třeba včas vyndat z lednice, aby dostalo pokojovou teplotu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here