Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Bramborové gnocchi s rajčatovou omáčkou

Ingredience: (3 porce)

Gnocchi: 500 g moučných brambor, 50 g hladké mouky, 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř.

Omáčka: 1 plechovka rajčat, 1 dcl portského vína, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru moučky, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 50 g šunky Prosciutto Crudo, 10 zelených oliv, 2 nožičky řapíkatého celeru, sůl, pepř, sušená bazalka, sušený zázvor.

Dohotovení: 30 g parmazánu, čerstvá bazalka.


Postup:

  1. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a celer, česnek a šunku na něm zlehka osmahneme. 
  2. Přidáme plechovku rajčat (pokud jsou rajčata celá, předem je nakrájíme). Přilijeme portské víno a necháme trochu vyvařit.
  3. Dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, bazalkou a zázvorem.
  4. Přidáme nasekané olivy. 
  5. Necháme vařit (probublávat) na velmi mírném ohni asi 20-30 minut.
  6. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
  7. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, muškátový oříšek, sůl a pepř a uhněteme vláčné těsto. Dle potřeby pomoučníme vál.
  8. Těsto si rozdělíme na 4 části, z každé vytvarujeme váleček a krájíme špalíčky o délce cca 2 cm. Každý špalíček v ruce uhladíme a lehce ho stlačíme vidličkou, aby se na něm udělaly vroubky.
  9. Gnocchi házíme do vroucí vody. Jakmile vyplavou napovrch, jsou hotové. Vyndáme je do misky a lehce zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  10. Gnocchi promícháme s omáčkou, posypeme nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here