Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Těstoviny & Brambory

Bramborové vafle s dýňovým čatní

Ingredience: (2 porce)

2 velké brambory, olivový olej.

2 lžíce Dýňové čatní (chutney) 250 g, 80 g sýru fetta, čerstvá petrželka, olivový olej.


Postup:

  1. Brambory pořádně omyjeme a celé i se slupkou je dám vařit vody. Vaříme, dokud nejsou úplně měkké (pro urychlení nebo více porcí můžeme využít služeb tlakového hrnce).
  2. Vaflovač rozpálíme a zakápneme ho lehce olivovým olejem.
  3. Na každou polovinu položíme jednu bramboru, vaflovač stlačíme a zavřeme. Pokud se nepodaří zavřít napoprvé úplně – nevadí. Postupně budou brambory křehnout a o chvíli později můžeme opět přitlačit.
  4. Hotové brambory by měly být krásně zlaté a křupavé na povrchu.
  5. Bramboru potřeme dýňovým čatní, posypeme sýrem fetta a petrželkou. Zakápneme olivovým olejem. Dle chuti případně dosolíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here