Ingredience: (2 porce)
2 velké brambory, olivový olej.
2 lžíce Dýňové čatní (chutney) 250 g, 80 g sýru fetta, čerstvá petrželka, olivový olej.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory pořádně omyjeme a celé i se slupkou je dám vařit vody. Vaříme, dokud nejsou úplně měkké (pro urychlení nebo více porcí můžeme využít služeb tlakového hrnce).
- Vaflovač rozpálíme a zakápneme ho lehce olivovým olejem.
- Na každou polovinu položíme jednu bramboru, vaflovač stlačíme a zavřeme. Pokud se nepodaří zavřít napoprvé úplně – nevadí. Postupně budou brambory křehnout a o chvíli později můžeme opět přitlačit.
- Hotové brambory by měly být krásně zlaté a křupavé na povrchu.
- Bramboru potřeme dýňovým čatní, posypeme sýrem fetta a petrželkou. Zakápneme olivovým olejem. Dle chuti případně dosolíme.