Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Recepty

Burger s grilovaným sýrem, vejcem a cibulovým čatní

Ingredience: (4 porce)

Základ: 4 burgerové žemle, 4 plátky grilovacího sýra (halloumi, paneer aj.), olivový olej na potření.

Pórková salsa: 2 středně velké pórky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce octa, sůl, pepř.

Dohotovení: 4 vejce, 4 plátky slaniny, 4 lžíce Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g.


Postup:

  1. Pórky očistíme, rozpůlíme a nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy a přidáme hořčici, jogurt a ocet. Osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Rozpálíme grilovací desku nebo kámen.
  3. Plátky sýrů potřeme olivovým olejem a dáme grilovat. Grilujeme z obou stran, aby byly opečené do zlaté nebo i tmavší barvy a byly křupavé.
  4. K sýrům přidáme opékat také plátky slaniny a vedle rozklepeme i vejce. Vejce sundáme z grilu, jakmile je bílek hotový a žloutek zůstává tekutý.
  5. Místo vejcí dáme opékat ještě žemle, které rozpůlíme a dáme řeznou stranou dolů. Pokud máme velkou grilovací plochu, můžeme je opékat od začátku, aby bylo vše hotové postejně.
  6. Poté můžeme zkompletovat burger.
  7. Na spodní část žemle naneseme vrstvu pórkové salsy, na ni položíme grilovaný sýr, položíme plátek slaniny a vejce. Vrchní část žemle potřeme cibulovým čatní a opatrně přiklopíme.

TIP: Pro velké milovníky sýrů doporučujeme dát do burgeru i dva plátky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here