Ingredience: (4 ks)
150 g čokolády (alespoň 60%), 100 g másla, 150 g cukru krystal, 3 středně velká vejce, špetka soli, 6-8 zrnek kardamomu.
Máslo na vymazání formiček.
Čerstvé jahody a moučkový cukr na posypání.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Do mísy nalámeme čokoládu, přidáme máslo pokrájené na kousky, špetku soli a necháme jej rozpustit nad hrncem s vodou (nebo ve vodní lázni).
- Ze zrnek vyloupeme kardamom a ve hmoždíři ho nadrtíme najemno. Přidáme ho k rozpuštěné čokoládě a čokoládu necháme 10 minut vychladnout.
- V jiné míse rozmícháme vejce a cukr a přilijeme vychladlou čokoládu. Promícháme do hladké konzistence.
- Formičky vytřeme máslem a naplníme do 2/3 čokoládou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 25-30 minut.
- Fondanty necháme vychladnout a podáváme je s čerstvými jahodami.