Ingredience: (2 porce)
1 středně velká cuketa, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bylinkového pesta, 30 g parmské šunky nebo slaniny, 100 ml smetany na vaření 12%, 30 g parmazánu, 1 lžička sezamových semínek, sůl, pepř.
Bazalka na ozdobu.
Postup:
- Z cukety vytvoříme škrabkou dlouhé tenké proužky, široké cca 2 cm. Vložíme je do vroucí vody a 3 minuty povaříme. Poté je ihned vložíme do studené vody, aby si cuketa zachovala svou barvu.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Šunku/slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na oleji opražíme. Přidáme pesto, necháme ho rozehřát a poté vlijeme smetanu. Na mírném ohni povaříme, dokud se vše nespojí v jemnou omáčku.
- Cuketové pappardelle vložíme do omáčky a přidáme na jemno nastrouhaný parmazán (pár větších hoblinek si necháme na ozdobu). Promícháme.
- Sezamová semínka si opražíme na suché pánvi.
- Cuketové pappardelle servírujeme zdobené čerstvou bazalkou, hoblinkami parmazánu a opraženými sezamovými semínky.