Rubriky
Polévky Recepty Hovězí maso

Dršťková polévka

Ingredience:

1 kg hovězích drštěk

Základ: 3 středně velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 velká mrkev, 150 g celeru, 6 lžic extra panenského olivového oleje.

Koření: 4 lžičky uzené papriky, 2 lžičky sladké papriky, 2 lžička římského kmínu, 2 lžičky majoránky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička fenyklu, 2 lžičky kari koření,

3 bobkové listy, 5 lžiček soli, 2 lžičky rajčatového protlaku, 1 lžička cukru, 1 lžíce octa.

700 ml vývaru, 1 litr vody.

2 lžíce strouhánky.


Postup:

  1. Dršťky si pokrájíme na tenké nudličky.
  2. Mrkev, celer, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme.
  3. Přidáme koření a dršťky a ještě zarestujeme (koření se nesmí připálit).
  4. Přilijeme vývar a vodu, vhodíme bobkové listy, osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 3 hodiny.
  5. Poté přidáme rajčatový protlak, cukr a ocet a ještě asi 30 minut povaříme. Dršťky musí být měkké.
  6. Dle chuti dosolíme a na zahuštění přisypeme strouhánku. Už jen pár minut povaříme, vyndáme bobkové listy a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here