Ingredience:
1 kg hovězích drštěk
Základ: 3 středně velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 velká mrkev, 150 g celeru, 6 lžic extra panenského olivového oleje.
Koření: 4 lžičky uzené papriky, 2 lžičky sladké papriky, 2 lžička římského kmínu, 2 lžičky majoránky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička fenyklu, 2 lžičky kari koření,
3 bobkové listy, 5 lžiček soli, 2 lžičky rajčatového protlaku, 1 lžička cukru, 1 lžíce octa.
700 ml vývaru, 1 litr vody.
2 lžíce strouhánky.
Postup:
- Dršťky si pokrájíme na tenké nudličky.
- Mrkev, celer, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme.
- Přidáme koření a dršťky a ještě zarestujeme (koření se nesmí připálit).
- Přilijeme vývar a vodu, vhodíme bobkové listy, osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 3 hodiny.
- Poté přidáme rajčatový protlak, cukr a ocet a ještě asi 30 minut povaříme. Dršťky musí být měkké.
- Dle chuti dosolíme a na zahuštění přisypeme strouhánku. Už jen pár minut povaříme, vyndáme bobkové listy a můžeme podávat.