Ingredience:
8 plátků máslové dýně, sůl.
Náplň s kozím sýrem: 120 g kozího měkkého sýra, 25 g mletých vlašských ořechů, 3 lžičky medu nebo čekankového sirupu, hrst nasekané listové petržele, sůl a pepř.
Náplň s nivou a chorizem: 70 g nivy, 50 g choriza, 20 g opražených a namletých dýňových semínek, hrst nasekané listové petržele.
Na zalití: 100 ml smetany na vaření 12%, 2 vejce, nastrouhaný muškátový oříšek, dýňová semínka.
Sádlo na vymazání formy.
Postup:
- Plátky dýně posolíme a necháme 10 minut odpočinout, aby pustila voda, kterou následně vysušíme ubrouskem.
- Plech si vyložíme pečícím papírem, plátky dýně na něj rozložíme a pečeme v troubě na 200 °C asi 5-10 minut, dokud nejsou plátky ohebné.
- Na náplň s kozím sýrem smícháme všechny ingredience. Na nivovou náplň si nakrájíme nivu a chorizo na malé kostičky a smícháme s ostatními surovinami.
- Na čtyři plátky dýně naneseme 1-2 lžíce (dle velikosti plátku) náplň s kozím sýrem, na zbylé čtyři plátky nivovou náplň.
- Pečící formu si vytřeme sádlem. Dýňové plátky zarolujeme a závitky postavíme do pečící formy jeden vedle druhého.
- Vejce vyklepneme do misky, nastrouháme trochu muškátového oříšku a rozšleháme se smetanou. Zálivku nalijeme na dýňové závitky a vršek ještě posypeme dýňovými semínky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut (dokud není zálivka upečená).