Ingredience: (4 porce)
500 g těstovin Farfalle.
100 g choriza, 100 g vlašských ořechů, 170 g Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g, 2 menší červené cibule, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 50 g parmazánu (Grana Padano) nebo alternativa vegan sýru, sůl.
Hrst mikrobylinek.
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente.
- Chorizo a cibuli pokrájíme nadrobno. Vlašské ořechy opražíme na sucho na pánvi. Sýr nastrouháme najemno.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s chorizem orestujeme. Přidáme pesto, aby se rozehřálo a poté těstoviny a promícháme, aby se těstoviny pestem obalily.
- Osolíme, přisypeme strouhaný sýr a opět promícháme.
- Podáváme posypané ořechy a mikrobylinkami.