Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Recepty Ryby & Mořské plody

Fish & Chips

Ingredience: (2 porce)

Fish: 400 g filety tresky, 200 g hladké mouky, 3 lžičky kypřícího prášku, 200 ml studeného piva, sůl, pepř.

Chips: 6 brambor, sůl.

Dresing: 100 ml majolky, 50 g bílého jogurtu, 1 naložená okurka, 1/2 cibule, kapary, sůl, pepř.

Dohotovení: olej na smažení, citron na ochucení.


Postup:

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na proužky silné cca 1 – 1,5 cm. Vaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme a zchladíme ve studené vodě. Řádně vysušíme v utěrce.
  2. Tresku očistíme a osušíme.
  3. Na těstíčko smícháme mouku s kypřícím práškem. Přidáme pivo, sůl, pepř a umícháme hladké (relativně tekuté) těstíčko.
  4. Na dresing nakrájíme na jemno okurku, kapary a cibuli a smícháme s majolkou. Dle chuti osolíme, opepříme.
  5. V těstíčku obalíme filety a zprudka je osmažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci.
  6. Poté osmažíme dozlatova také hranolky brambor. Po vyndání ihned osolíme.
  7. Podáváme s kouskem citronu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here