Ingredience: (1 porce)
2 středně velké brambory, 7 cm pórku, 1 lžička koření RAS EL HANOUT 40 G, 1 lžička soli, 1 hermelín, 1 lžíce olivového oleje.
Čerstvá bylinka na posypání (pažitka, petržel,…)
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenká kolečka. Pórek taktéž pokrájíme na kolečka.
- Rozložíme si alobal a doprostřed poskládáme brambory a pórek, které posypeme kořením Ras el Hanout a osolíme.
- Navrch položíme hermelín a zakápneme olivovým olejem.
- Alobal zabalíme, tak aby během grilování nevytekl olej do tvaru měšce.
- Takto grilujeme nebo pečeme v troubě asi 40-45 minut.
- Grilovaný hermelín před podáváním posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.
TIP: Grilovaný hermelín doporučujeme podávat s Čatní z červené cibule – Jemné 250 g.