Ingredience: (3-4 porce)
Směs na plnění: 40 g sušených hub, 1 cibule (170 g), 3 stroužky česneku, 1 lilek (360 g), 1 lžíce kapar (15 g), 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžička oregana, sůl, pepř, 200 ml 30% smetany.
1 vejce, 200 ml mléka, 30 g parmazánu.
200 g těstovin cannelloni bez lepku.
Čerstvá bazalka.
Postup:
- Houby namočíme do vody.
- Cibuli a česnek pokrájíme najemno, lilek na malé kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli orestujeme. Po chvíli přidáme k cibuli lilek a česnek a dál restujeme celkem zprudka, aby lilek nezačal pouštět vodu a nezačali jsme zeleninu dusit.
- Během restování přidáme změklé houby, kapary a oregano. Osolíme a opepříme a restujeme asi 5 minut.
- Poté do směsi přilijeme smetanu a povaříme, aby zahustila zeleninu.
- Cannelloni plníme připravenou směsí (nejlépe pomocí cukrářského sáčku) a skládáme je vedle sebe do pekáčku. Zbylo směs rozprostřeme na povrch těstovin.
- Vejce rozmícháme s mlékem a cannelloni zalijeme. Povrch posypeme strouhaným parmazánem.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C.
- Cannelloni můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou a podáváme s čerstvým listovým salátkem.