Rubriky
Recepty Houbové recepty

Houbovo-smetanová omáčka

Ingredience: (2 porce)

200 g sušených hub, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 200 ml 12% smetany na vaření, sůl, pepř, snítka rozmarýnu, 1 lžíce olivového oleje, 10 g másla, 1 dcl bílého vína.


Postup:

  1. Houby namočíme na 10 minut do vody.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo. Cibuli a česnek orestujeme dozlatova. Přilijeme víno a necháme ho odpařit. 
  4. Houby scedíme a přidáme na pánev. Přilijeme 1/2 hrníčku vody z hub. Krátce povaříme.
  5. Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, přilijeme smetanu a ještě povaříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here