Rubriky
Recepty Maso Hovězí maso

Hovězí ragů s červenou řepou

Ingredience

500 g předního hovězího masa, 300 g cibule, 3 mrkve (150 g), 400 g červené řepy, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sádla.

1 snítka rozmarýnu, 3 snítky tymiánu.

3 lžičky koření Ras el Hanout, 2 lžičky hrubozrnné soli, 1000 ml vývaru, 200 g strouhanky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli, mrkev, řepu a česnek oloupeme. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky a řepu na větší kostky.
  3. V litinovém hrnci rozpálíme sádlo a cibuli osmahneme.
  4. Přidáme maso a koření a orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem.
  6. Vložíme ostatní zeleninu (řepu, mrkev a česnek) a bylinky. Osolíme a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, dokud není maso měkké.
  7. Poté sundáme pokličku a vmícháme strouhanku. Ještě 15 minut povaříme, aby se strouhanka rozpustila a zahustila ragů a můžeme podávat.

TIP: Ragů můžeme podávat klasicky s knedlíkem, ale výborně se k němu hodí i Dýňový chléb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here