Ingredience
500 g předního hovězího masa, 300 g cibule, 3 mrkve (150 g), 400 g červené řepy, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sádla.
1 snítka rozmarýnu, 3 snítky tymiánu.
3 lžičky koření Ras el Hanout, 2 lžičky hrubozrnné soli, 1000 ml vývaru, 200 g strouhanky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Hovězí maso nakrájíme na kostky.
- Cibuli, mrkev, řepu a česnek oloupeme. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky a řepu na větší kostky.
- V litinovém hrnci rozpálíme sádlo a cibuli osmahneme.
- Přidáme maso a koření a orestujeme.
- Zalijeme vývarem.
- Vložíme ostatní zeleninu (řepu, mrkev a česnek) a bylinky. Osolíme a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, dokud není maso měkké.
- Poté sundáme pokličku a vmícháme strouhanku. Ještě 15 minut povaříme, aby se strouhanka rozpustila a zahustila ragů a můžeme podávat.
TIP: Ragů můžeme podávat klasicky s knedlíkem, ale výborně se k němu hodí i Dýňový chléb.