Ingredience: (2-3 porce)
250 g vepřových jater, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje.
2 lžičky Žlutá kari pasta 100 g nebo Červená kari pasta 100 g nebo Zelená kari pasta 100 g.
4 jarní cibulky, 200 ml vývaru, 1 lžíce hoisin omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu (+3 lžičky vody), 1 feferonka.
Vařená jasmínová rýže.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Játra očistíme, nakrájíme na malé kousky a trochu osolíme. Cibulku a feferonku pokrájíme kolečka/proužky.
- Škrob rozmícháme v trošce vody.
- Na pánvi rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme (stačí minutka) a vyndáme z pánve. Do výpeku dáme kari pastu a necháme rozehřát. Přidáme cibulku a krátce orestujeme.
- Přilijeme vývar a zahřejeme ho do varu. Přidáme hoisin omáčku a přidáme orestovaná játra. Po chvilce přidáme škrob a krátce povaříme.
- Na závěr posypeme feferonkou a podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.