Ingredience:
500 g krůtího maso, 2 nožičky řapíkatého celeru, 10 g zázvoru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 100 g špenátu/mořských sušených řas, 1 plechovka cizrny. Čerstvý koriandr. 2 lžíce kokosového oleje.
200 ml kokosového mléko, 500 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce ústřičné omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce chilli omáčky, nakládaná citronová kůra.
Koření (mleté): 1 lžička koriandru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička zázvoru. Sůl, pepř.
Postup:
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na kokosovém oleji. Přidáme krůtí maso nakrájené na menší kousky.
- Citronovou kůru nakrájíme na jemno a přidáme k zelenině. Přisypeme koření a přilijeme kokosové mléko a ještě 5 minut povaříme.
- Poté přilijeme vývar, přidáme špenát/řasy, cizrnu a dochutíme omáčkami. Dle chuti přidáme ještě koření. Necháme probublávat přikryté pokličkou na mírném ohni asi 25 minut (dokud není maso měkké).
- Osolíme, opepříme a vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
- Podáváme s rýží.