Ingredience:
600 g hladké mouky, 1,5 g sušeného droždí, 15 g soli, 450 ml studené vody, 5 g kari koření.
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku.
- Přidáme droždí, sůl a kari koření. Promícháme.
- Přilijeme vodu a lžící promícháme, dokud se suroviny nepropojí.
- Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 18-24 hodin.
- Po vykynutí těsta ho opatrně přesuneme na pomoučněnou plochu. Těsto několikrát přeložíme z jedné strany na druhou.
- Poté ho posypeme moukou a přesuneme do ošatky, přikryjeme a necháme kynout další 2 hodiny.
- Formu na chléb vložíme do trouby a rozehřejme na 250 °C.
- Formu vyjmeme z trouby, rychle do něj těsto přesuneme a necháme péct 40 minut na 240 °C.
- Po upečení chléb vyklopíme a necháme vychladnout.