Ingredience:
1 velká nebo 2 menší cibule, 4 lžíce kokosového oleje, 4 výhonky česneku (nebo 4 stroužky česneku), 2-3 lžičky Červená kari pasta 100 g, 250 g rýže arborio, 60 g sušených hub, 200 ml bílého kvalitního vína, 1000 ml vývaru.
200 g zakysané smetany, 60 g sýru parmazánu, sůl.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli a česnek pokrájíme najemno. Houby namočíme do vody.
- Rozpálíme olej a cibuli i česnek necháme osmahnout dokud není cibule zesklovatělá.
- Přisypeme rýži a vše pořádně promícháme (každé zrníčko musí být obalené v oleji).
- Přidáme kari pastu a ještě krátce zasmahneme a ihned přilijeme víno, které za občasného míchání necháme téměř odpařit.
- Houby zbavíme vody a přidáme k rýži. Promícháme a přiléváme postupně vývar (vždy po 1-2 naběračkách, aby byla rýže vodorovně zalitá, po odpaření zase dolijeme).
- Jakmile je rýže uvařená můžeme ještě dosolit dle potřeby.
- Vmícháme zakysanou smetanu a po chvíli i parmazán. Promícháme, aby se vše propojilo.
- Podáváme zdobené čerstvou bazalkou.