Rubriky
Vegan Recepty Obiloviny & Luštěniny Saláty & Zeleninové

Kotlíkové vegan karí

Ingredience:

4 menší mrkve (100 g), 1/2 středně velké cukety (300 g), 1/4 hlávky celeru (120 g), malá dýně ( 250 g), 1 červená cibule, 150 g mraženého hrášku, 150 g mražené kukuřice, 400 g nakládaných fazolí v nálevu.

1000 ml zeleninového vývaru, 2 plechovky kokosového mléka (2x 400 ml), 100 g Červená kari pasta 100 g nebo Žlutá kari pasta 100 g, 3 lžíce octa, sůl.

50 ml olivového oleje.

3 snítky citronového tymiánu (pokud není, nevadí).


Postup:

  1. Všechnu čerstvou zeleninu (mrkev, cuketa, celer, dýně, cibule) pokrájíme na malé (postejně velké kousky).
  2. V kotlíku rozpálíme olej a pokrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme kari a pastu, kterou rychle zarestujeme (dáváme pozor, aby se nepřipálila).
  3. Přilijeme kokosové mléko a vývar. Promícháme.
  4. Přidáme kukuřici, hrášek a fazole.
  5. Osolíme a necháme pozvolna vařit, dokud není zelenina měkká (dle velikosti ohně cca 30-45 minut).
  6. Nakonec dochutíme octem, přidáme tymián a promícháme.
  7. Podáváme s čerstvým chlebem, doporučujeme Pita chléb z plechu).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here