Ingredience:
4 menší mrkve (100 g), 1/2 středně velké cukety (300 g), 1/4 hlávky celeru (120 g), malá dýně ( 250 g), 1 červená cibule, 150 g mraženého hrášku, 150 g mražené kukuřice, 400 g nakládaných fazolí v nálevu.
1000 ml zeleninového vývaru, 2 plechovky kokosového mléka (2x 400 ml), 100 g Červená kari pasta 100 g nebo Žlutá kari pasta 100 g, 3 lžíce octa, sůl.
50 ml olivového oleje.
3 snítky citronového tymiánu (pokud není, nevadí).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Všechnu čerstvou zeleninu (mrkev, cuketa, celer, dýně, cibule) pokrájíme na malé (postejně velké kousky).
- V kotlíku rozpálíme olej a pokrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme kari a pastu, kterou rychle zarestujeme (dáváme pozor, aby se nepřipálila).
- Přilijeme kokosové mléko a vývar. Promícháme.
- Přidáme kukuřici, hrášek a fazole.
- Osolíme a necháme pozvolna vařit, dokud není zelenina měkká (dle velikosti ohně cca 30-45 minut).
- Nakonec dochutíme octem, přidáme tymián a promícháme.
- Podáváme s čerstvým chlebem, doporučujeme Pita chléb z plechu).