Ingredience: (4 porce)
100 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).
1 střední cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa, 350 g mraženého hrášku, 400 ml kokosového mléka.
Vývar/voda dle chtěné hustoty (my jsme nedávali).
Hrst bazalky nebo koriandru.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme kari pastu a asi minutu ji zarestujeme s cibulí. Poté přilijeme kokosové mléko.
- Jakmile se kokosové mléko dostane do varu, přidáme kuřecí maso a necháme vařit, dokud není maso hotové (cca 15-20 minut).
- Po 15 minutách přidáme hrášek a vaříme ještě 5 minut, aby byl hrášek prohřátý.
- Nakonec vmícháme nahrubo nasekanou bazalku nebo koriandr. My jsme k hrášku tentokrát zvolili bazalku 🙂
- Podáváme s vařenou basmati rýží.