Ingredience: (3 porce)
900 g kuřecích křidýlek (cca 12 křidýlek).
Marináda: 4 lžičky Teriyaki omáčky, 3 lžičky sójové omáčky, 3 lžičky worchestrové omáčky, čerstvý zázvor (asi 2 cm), 3 stroužky česneku, 4 lžičky slunečnicového oleje, 4 lžičky citronové šťávy, 1 lžička soli, 1 lžička medu.
1 lžíce medu.
Postup:
- Začneme marinádou. Nastrouháme si zázvor a stroužky česneku. Dáme do misky a přidáme všechny ostatní ingredience. Promícháme, aby se vše propojilo.
- Křidýlka v půlce oddělíme, aby nám vznikly z každého dva kousky. Dáme je do mísy, přilijeme marinádu a pořádně promícháme, asi se v marinádě obalila celá křidýlka. Necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny, nejlépe i přes noc.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a křidýlka na něj vyrovnáme.
- Troubu si předehřejeme na 200 °C a křidýlka pečeme 20 minut.
- Do marinády, která nám zbyla v míse, přidáme 1 lžíci medu a promícháme. Polijeme křidýlka a pečeme ještě dalších 10 minut, aby se vytvořila kůrčička.