Ingredience:
2 kuřecí prsa, 3 lžičky koření Garam Masala, 4 lžičky extra panenského olivového oleje.
300 g žlutých cherry rajčátek, 1 lžíce balsamikového octa, 1 lžíce sójové omáčky, špetka soli.
Čerstvá bazalka, chilli paprička.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prsa lehce naklepeme rukou, přidáme koření Garam masala a olej a rukama pořádně vmasírujeme, aby byly prsa celá obalená kořením.
- Rozpálíme pánev a kuřecí prsa vložíme kůží dolů a necháme pozvolna restovat 10 minut. Poté obrátíme a restujeme dalších 10 minut.
- Kuřecí prsa vyndáme a zabalíme do alobalu a necháme odpočinout alespoň 5 minut.
- Do výpeku na pánvi vložíme pokrájená rajčátka, přidáme balsamikový ocet, sójovou omáčku a lehce osolíme. Promícháme a necháme 5 minut povařit, aby rajčátka změkla a tekutina se trochu zredukovala.
- Omáčku s rajčátky přendáme na velký talíř. Kuřecí prsíčka pokrájíme na plátky a rozprostřeme na omáčku.
- Bazalku a chilli pokrájíme a kuřecí prsíčka posypeme.
- Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.