Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Maso Hovězí maso

Pacini s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a cibulovým čatní

Ingredience: (4 porce)

Bagetky na sendvič např: Nadýchané bagetky.

Masové kuličky: 550 g zadního hovězího masa, 1 lžička soli, 1 lžička čerstvě namletého pepře, 1 menší červená cibule, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička sušeného tymiánu, olivový olej na smažení.

Rajčatová omáčka: 1 plechovka celých rajčat, 3 stroužky česneku, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžíce balsamikového octa, sůl, pepř.

Dochucení: sýr na posypání (gouda, ementál), nakládaná okurka, cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).


Postup:

  1. Nejprve upečeme bagetky dle návodu.
  2. Rajčata z plechovky pokrájíme na kousky, dáme do hrnce a přidáme ostatní suroviny na omáčku. Vše povaříme na mírném ohni 30 minut a necháme vystydnout.
  3. Hovězí maso nameleme a smícháme s ostatními ingrediencemi na kuličky. Směs rukama pořádně prohněteme, aby se suroviny rovnoměrně propojily. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky o průměru 4-5 cm (mělo by se udělat 20 kuliček). Na pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme ze všech stran.
  4. Bagetky podélně rozřízneme a na každou dáme vrstvu rajčatové omáčky.
  5. Masové kuličky pokrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na rajčatovou omáčku. Navrch dáme plátky nakládané okurky, posypeme strouhaným sýrem a zakončíme pěknou dávkou cibulového čatní.
  6. Přiklopíme vrchní částí bagetky a dáme zapéct do sendvičovače.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here