Ingredience:)
1 patizon.
Těstíčko: 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička soli, hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj, citronový tymián,…).
Olej na smažení.
Postup:
- Patizon nakrájíme na cca 1 cm plátky. Pokud je patizon větší, ještě plátky přepůlíme.
- Na těstíčko smícháme všechny ingredience a metličkou pořádně promícháme.
- Kousky patizonu namočíme do těstíčka, lehce okapeme a ihned ponoříme do rozpáleného oleje (nejlépe ve fritéze). Smažíme na 180 °C asi 4-5 minut, během smažení obrátíme.
- Osmažený patizon vyndáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.
TIP: Co se zbylým těstem? Udělejte si slané placky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a nalijte těsto. Smažte z jedné strany pár minut, poté placku otočte a osmažte i z druhé. Placka se skvěle hodí k zeleninovému salátku.