Rubriky
Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Pečená kari zelenina s guacamole

Ingredience: (2-3 porce)

Zelenina: 3 středně velké mrkve, 3 cibule, 6 brambor, 1 pórek, 1 lžička žluté kari pasty, 2 lžíce olivového oleje, sůl.

Čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn).

Guacamole: 1 zralé avokádo, 2 menší rajčátka, 3 stroužky česneku, 1 šalotka, 1 citron, olivový olej, sůl, pepř.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Mrkev, brambory a pórek očistíme a pokrájíme na přibližně velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky.
  2. Všechnu zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a zakápneme olivovým olejem. Přidáme kari pastu a rukama ji vmasírujeme do zeleniny. Navrch položíme snítky čerstvých bylinek.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut (nebo dle barvy dozlatova).
  4. Mezitím si připravíme guacamole. Avokádo zbavíme slupky, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Šalotku a česnek pokrájíme hodně nadrobno. Přidáme rajčata pokrájená na malé kousky. Vše smícháme a dochutíme citronovou šťávou, solí, octem a pepřem. Kdo má rád pálivé může přidat pokrájené chilli nebo feferonku.
  5. Pečenou zeleninu podáváme s guacamole jako lehké jídlo nebo přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here