Ingredience: (2-3 porce)
Zelenina: 3 středně velké mrkve, 3 cibule, 6 brambor, 1 pórek, 1 lžička žluté kari pasty, 2 lžíce olivového oleje, sůl.
Čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn).
Guacamole: 1 zralé avokádo, 2 menší rajčátka, 3 stroužky česneku, 1 šalotka, 1 citron, olivový olej, sůl, pepř.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mrkev, brambory a pórek očistíme a pokrájíme na přibližně velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky.
- Všechnu zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a zakápneme olivovým olejem. Přidáme kari pastu a rukama ji vmasírujeme do zeleniny. Navrch položíme snítky čerstvých bylinek.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut (nebo dle barvy dozlatova).
- Mezitím si připravíme guacamole. Avokádo zbavíme slupky, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Šalotku a česnek pokrájíme hodně nadrobno. Přidáme rajčata pokrájená na malé kousky. Vše smícháme a dochutíme citronovou šťávou, solí, octem a pepřem. Kdo má rád pálivé může přidat pokrájené chilli nebo feferonku.
- Pečenou zeleninu podáváme s guacamole jako lehké jídlo nebo přílohu.